kako poteka kvalitetna izdelava spletne strani?

Kvalitetna izdelava spletne strani naj ne bo prepuščena sama sebi ali nekemu zunanjemu podjetju temveč naj bo plod temeljitega premsleka in dobre organizacije na vaši strani.  V današnjem času je spletna podoba podjetja postala nekaj povsem običajnega in pričakovanega, zato je zelo pomembno kakšna ta podoba je. Danes žal ni več dovolj zgolj lepo oblikovana spletna stran in odlični izdelki v vaši ponudbi. Splet se je, zahvaljujoč socialnim omrežjem, pričel spreminjati v realnem času. Kako lahko torej majhno podjetje ostane konkurenčno?

Ena izmed kritičnih komponent, da ostanete konkurenčni je, da se lotite priprave kvalitetnih vsebin za aktualne teme iz vašega področja.

Kako začeti z izdelavo spletne strani?

Vsi, ki želijo izdelati spletno stran ali pa jo prenoviti, se pogosto srečujejo z različnimi vprašanji, kot so, kje začet, kakšna mora biti vsebina, koliko obiskovalcev bo imela stran, ipd. Pri nas imamo navado, da se z vami najprej usedemo na neobvezujočem sestanku, kjer nam vi poveste svoje želje in pričakovanja, mi pa vam zaupamo svoje predloge in mnenja. Na podlagi naših pogovorov vam nato izdelamo ponudbo za izdelavo spletne strani in pripravimo pogodbo. V pogodbi je natančno definirano, kaj točno je potrebno narediti, kaj od tega smo dožni narediti mi in kaj vi, časovni načrt, plačilni pogoji, ipd. Ko je pogodba podpisana lahko formalnosti za nekaj časa umaknemo iz mize in začne se naša skupna pot.

 

Izdelava spletne strani se začne z dobro pripravo vsebine

Spletna stran je vaša najboljša možnost, da naredite dober vtis na vaše stranke. Kaj je prva stvar, ki jo vaši obiskvalci vidijo, ko vstopijo na vašo spletno stran? Ali razumejo namen vaše spletne strani?  Če želite, da bo vaša spletna stran uspešna in da bo uporabniško prijazna, mora imeti jasno sporočilo, ki ga vsi obiskovalci zlahka razumejo. Pri nas se kvalitetna izdelava spletne strani začne tako, da najprej poslušamo vaše želje in jih nato podkrepimo še z našimi predlogi. Pomagamo vam izdelati spletno stran tako, da bo vašim obiskovalcem uporabna, ter da bo nosila jasno sporočilo, kaj ponujate in kaj je vaša filozofija. V prvi fazi se posvetimo kvalitetni pripravi vsebin, in osnutkom izgleda spletne strani.

 

Vsebina, vsebina in še enkrat vsebina

Uporabniki spleta na spletu iščejo informacije o vsem mogočem. Če uporabne informacije dobijo pri vas, boste v njihovih očeh postali dobro zapisan poznavalec področja in posledično tudi prva izbira pri odločaju za nakup storitve ali izdelka. Vsebina je glavni del katere koli interaktivne izkušnje, nič drugače ni na spletu. Kljub zavedanju, da le vsebina lahko naredi dobro spletno stran, je vsebina na večini spletnih strani v Sloveniji in tudi v tujini še vedno zgolj kopiranje podatkov iz raznih katalogov proizvajalcev in njihovih spletnih strani. Pri nas vam pomagamo pripraviti kvalitetne vsebine za vašo spletno stran, ki bodo tako uporabnikom kot tudi vam prinašale veliko dodano vrednost. Izdelava spletne strani pri nas temelji na dobro pripravljeni vsebini.

Pri pripravi vsebin smo vam vedno na voljo za nasvete, mnenja ter pomoč pri pripravi.

 

Predlog izgleda strani

Izdelava spletne strani se nadaljuje s pripravo predloga izgleda, ki jo pripravimo v skladu s temo vaše spletne strani, vašo celostno grafično podobo, vašimi željami ter našimi idejami in predlogi. Navadno izdelamo dva različna koncepta izgleda strani in se potem skupaj z vami odločimo, katerega bomo razvili v končen izgled spletne strani. Ko vi potrdite predlog izgleda strani, mi zavihamo rokave in se lotimo dela. Izdelava spletne strani vključuje oblikovalca in programerja, ki skupaj predlog izgleda razrežeta in spravita v obliko, ki jo razume sistem WordPress.

 

Standardna funkcionalnost in funkcionalnost po meri

Večina naših spletnih strani je izdelana s pomočjo odprtokodne CMS platforme WordPress, kjer je veliko dodatkov in funkcionalnosti že napisanih in prevejeno delujejo. Vsaka izdelava spletne strani zajema nek standarden nabor funkcionalnosti. V vseh naših spletnih straneh so tako vključeni moduli:

  • za predpomnjenje
  • za SEO optimizacijo
  • za blog
  • za upravljanje različnih uporabniških tipov
  • za izdelavo  načrta strani
  • za vodenje statistike
  • za integracijo s sistemom MailChimp
  • za varnost
  • za varnostne kopije
  • za integracijo z omrežjem Facebook

Če imate posebne želje za funkcionalnost vaše spletne strani vam po meri namestimo ali izdelamo vso potrebno funkcionalnost. Imamo dolgoletne izkušnje z razvojem spletnih aplikacij in spletnih strani, tako da smo omejeni zgolj z vašo domišljijo in vašim proračunom.

 

Vnos in priprava izgleda vsebin

Vsebine, ki ste jih pripravili vi z našo pomočjo nato pričnemo vnašati v spletno stran. Izdelava spletne strani se nadaljuje tako, da oblikovalec in programer med vnašanjem vsebin dodelujeta tudi izgled vsebin in pa odpravljata napake pri prikazu le teh. Glavni poudarek na spletni strani so vaše vsebine, zato so predloge spletnih strani pripravljene tako, da povdarijo vsebino in njeno sporočilo  in ne toliko ostale grafične elemente strani. Vsebine navadno v prvi fazi vnašamo mi, kasneje pa vas naučimo, kako lahko to delate sami in s tem zmanjšate stroške vzdrževanja vaše spletne strani.

 

Statistika obiska

Vse naše spletne strani imajo vgrajeno merjenje statistike obiska preko sistema Google Analytics skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah (piškotki). S tem vam omogočimo jasen vpogled v vaše stranke in v njihovo obnašanje na vaši spletni strani. Dobra statistika je podlaga za vaše nadaljno odločanje o smeri razvoja vaše spletne strani ter o optimizaciji prodajnega kanala strani.

 

Še zadnji popravki in… Produkcija

Ko je so vse vsebine vnešene in vsi elementi strani narejeni je spletna stran pripravljena za objavo. Preden pa jo pokažemo širnemu svetu, je potrebno vso funkcionalnost dobro testirati v čim več realnih scenarijih, da preprečimo morebitne napake v delovanju strani in s tem slabo voljo uporabnikov in vas. zato skupaj določimo, kaj je potrebno testirati in naredimo plan testiranja ter določimo cilje. Ko spletna stran uspešno prestane testiranje je tudi uradno pripravljena za objavo na svetovnem spletu in za vaše obstoječe in nove stranke. Ko gre stran v objavo vam izročimo vso potrebno dokumentacijo ter izvedemo enourno šolanje za uporabo spletne strani za vašega skrbnika. S tem se tudi konča naše sodelovanje, seveda, če nimate dodatnih želja ali pa ste odkrili kakšnega programskega hrošča… 😀

 

Vzdrževanje in ažuriranje spletne strani

Za tiste, ki se odločite in nam zaupate izdelavo spletne strani ter tudi vzdrževanje vaše nove spletne strani (takih smo sploh veseli…), pa pripravimo natančen načrt, kako bo vzdrževanje potekalo ter kaj bodo naše obveznosti. Vzdrževanje spletni strani vključuje redne varnostne posodobitve vseh sistemov, po želji gostovanje na našem spletnem strežniku ter eno uro mesečno (odvisno od vaših želja in potreb) za tehnično pomoč in svetovanje. Ažuriranje spletne strani ali ostalih storitev (Facebook profil, Twitter profil, …) se prav tako natančno opredeli v pogodbi, nato pa vam o naših aktivnostih redno mesečno ali trimesečno poročamo. Trudimo se, da za vaš denar vedno dobite le najboljše v najkrajšem možnem času.

 

Promocija spletne strani

Seveda pa vaša novo izdelana spletna stran ne bo zaživela brez ustrezne promocije, ki bo privabila nove stranke. Pri nas vam svetujemo tudi na področju promocije in za vas izdelamo načrt trženja ali oglasno kampanijo. Spletno stran vam pomagamo tržiti preko virov brezplačne promocije (objave na raznih seznamih spletnih strani, objava v iskalnikih, Twitter, Facebook, LP Studio blog), za vas pa pripravimo tudi reklamno kampanijo na iskalniku Google, Najdi.si, na omrežju Facebook. Pripravimo vam tudi vse grafične elemente za kampanijo, izdelamo promo video, uredimo tiskovine in vse kar spada zraven.

 

Če želite, da je izdelava spletne strani kvalitetna in da dobite dober končni izdelek, predvsem pa dober prodajni kanal, nas kontaktirajte, da se dogovorimo za spoznavni sestanek.